Entregadiplomes1 Lafact

El 25% de joves que acaben el programa d’ocupació de LaFACT Fupar surten amb feina

72 joves d’entre 16 i 29 anys, que provenen majoritàriament de Terrassa, Rubí i Sabadell, han participat en un progama de formació per a l’ocupació de LaFACT.

Durant els 10 mesos de durada del programa, les persones participants han pogut millorar tant la seva ocupabilitat com les seves competències professionals, cosa que ha permès que el 25% hagi aconseguit un contracte laboral. Des de LaFACT Fupar s’està realitzant, a més, un acompanyament individualitzat tant pel que fa a la persona com a l’empresa per garantir l’èxit d’aquestes experiències.

El programa formatiu ofereix formació en diferents sectors com activitats industrials, comerç, neteja d’instal·lacions, mosso de magatzem i reposador, cambrer i barra en el sector de l’hostaleria, a més, d’habilitats transversals com tècniques de recerca de feina, treball en equip o ús de dispositius digitals i formació en igualtat de gènere, medi ambient i riscos laborals. El programa assegura que la totalitat de les persones participants acaba tenint el seu primer contacte amb l’empresa, ja sigui en la modalitat de contracte de treball, de pràctiques professionals o bé visites a l’entorn productiu.

Aquest programa formatiu per a l’ocupació, juntament amb el desenvolupament d’itineraris professionals personalitzats, ha encoratjat també alguna de les persones participants a retornar al sistema educatiu ordinari.

Javiergillafact Fupar

Des de LaFACT Fupar es treballa perquè el màxim número de persones amb discapacitat intel·lectual aconsegueixin entrar al mercat laboral. Així, el 2021 van ser 269 les persones que van tenir un lloc de feina amb el suport de l’entitat i 224 persones van participar en algun dels cursos de formació per a l’ocupació. A més, es va realitzar un acompanyament directe a les empreses contractants perquè la inserció es realitzés amb èxit.

Entregadiplomes1 Lafact

[Fotografies de LaFACT Fupar]