El 38è Festival de Jazz Terrassa arrenca amb gran èxit

El Festival de Jazz Terrassa compleix enguany 38 edicions, però mai decepciona. Aquest cap de setmana ha estat el primer d’una de les cites més importants del calendari terrassenc, i ho fet amb una oferta variada que ha atret públics diversos, assolint el primer cap de setmana un gran èxit.

Divendres a la nit, la Nova Jazz Cava ha rebut Danilo Pérez, John Patitucci i Terri Lyne, un trio de líders que s’uneix sota el nom Children of the Light. Aquests tres virtuosos del piano, contrabaix i bateria s’inspiren en el cèlebre saxofonista i compositor Wayne Shorter però mantenen la seva pròpia personalitat.

D’entre les propostes musicals al carrer, destaca l’actuació de Rachel Ratsizafy a la plaça Vella. Dissabte al migdia centenars de persones han gaudit de la càlida i profunda veu de la cantant, amb cançons populars de Nova Orleans i recolzada per la formació swing Shakin’ All que es mou en la frontera entre el swing, el blues, el rock’n’roll i el gospel. A més, està dirigida pel trombonista i director d’orquestra terrassenc, Dani Alonso.

També dissabte, però a la nit, ha estat el torn de Kenny Barron Quintet, que és el 17è guardonat amb la distinció del Jazzterrasman 2019.
El pianista nord-americà ha captivat el públic amb una elegant interpretació, melodies sensibles i ritmes contagiosos.

Big Mama & 30’s Band han celebrat tres dècades de passió pel blues a la plaça Catalunya diumenge al matí. Amb 20 títols discogràfics és un dels grups consolitats al Festival de Jazz Terrassa, ja que han participat en 13 edicions.