El 39è Festival de Jazz comença a sonar: cartell i primers noms propis

Una il•lustració del terrassenc Conrad Roset (recentment premiat amb l’Òscar dels videojocs per Gris) és la imatge protagonista del cartell del 39è Festival de Jazz de Terrassa, que se celebrarà de l’11 al 29 de març de 2020. Representa una dona (la seva parella) tocant un contrabaix, el del Joan Humet.

Del proper festival ja se sap que combinarà, com sempre, els concerts al club i les propostes més populars, a les places Vella i Catalunya de Terrassa i a poblacions veïnes. L’escenari del Centre Cultural no programarà en aquesta edició cap activitat del certamen. El pícnic, serà el 22 de març.

Es coneixen també alguns noms propis. La programació de la Nova Jazz Cava s’iniciarà el dia 12 amb un doble concert: a les 22h, Ignasi Terraza Trio & Pureum Jin que presentaran nou disc “The real blue live in Barcelona” i a les 23h, Luna Cohen. La Nit de Blues, estarà protagonitzada per Trudy Lynnn (una veterana texana que debuta al festival). El dia 14, actuaran Dave Liebman & Richie Beirach Duo i la cloenda, el dia 29, anirà a càrrec d’Avisahai Cohen & Big Vicious (que també actuen per primera vegada a Terrassa i presenten nou treball).

Per donar més relleu internacional al certamen s’han programat coproduccions amb altres festivals de jazz d’Holanda i Hongria: Kika Spangers & Irene reig actuaran el 26 de març a la Nova Jazz Cava.

Els organitzadors alerten de la pèrdua d’alguns importants patrocinadors com Aigües de Terrassa i Cirsa.

D’altra banda, també s’ha anunciat que tota l’activitat jazzística de la ciutat, des de 1959 fins a l’actualitat ja està indexada al web www.jazzterrassa.org. 6.379 concerts i 6.256 artistes, l’arxiu més complet de Catalunya d’aquest estil musical.