El 39è Festival de Jazz de Terrassa arriba a l’equador amb un cap de setmana d’entrades esgotades

Segon cap de setmana d’aquest 39è Festival de Jazz trasplantat a la tardor per culpa de la pandèmia però que presenta tan bona salut com que ha penjat el cartell d’entrades exhaurides als cinc concerts dels tres darrers dies. El primer, divendres al vespre a la Nova Jazz Cava, escenari que rebia un dels principals impulsors del jazz flamenc, Jorge Pardo. El flautista i saxofonista madrileny ha aprofitat la visita a Terrassa per fer la presentació a Catalunya del seu últim projecte: Trance, on s’alia amb quatre músics amants del flamenc per combinar l’essència d’aquesta música d’arrel amb tota la llibertat creativa. Jorge Pardo és un vell conegut per un Festival de Jazz de Terrassa que ja el va guardonar l’any 2004 amb el Premi Jazzterrasman. El concert de divendres també va servir per homenatjar el fotògraf de la Jazz Cava, Miquel Carol, mort ara fa deu dies.

Després del concert d’Agustí Mas Blues dissabte al migdia, a la nit era el torn de tota una Big Band: l’Smack Big Dab, una aventura musical que va arrencar com el projecte de final de carrera de Joan Casares i Oriol Vallès. A més d’aconseguir Matrícula d’Honor, cinc anys després continuen combinant temes propis amb arranjaments d’allò més ballables. Un total de quinze músics que presentaven el disc titulat “555”, un jazz intens i explosiu digne de la tradició afroamericana.

En la mateixa línia, diumenge al migdia ha estat el torn d’Afro Blue, en aquest cas al pati de la Nova Jazz Cava. Un quintet que celebrava vint anys junts amb una actuació que també s’ha pogut seguir en directe per internet. Espectadors presencials i virtuals han pogut gaudir de la presentació del disc que celebra aquestes dues dècades de trajectòria musical. Finalment, ha tancat el cap de setmana una nova sessió del Jazz Jove Non Stop.