El 39è Festival de Jazz guanya escenaris i les futures edicions tindran un finançament estable

L’Estapera en versió jazzística és la sintonia del 39è Festival de Jazz que se celebra de l’11 al 29 de març. 19 dies on Terrassa tindrà aquesta banda sonora.

El cartell és una il•lustració del terrassenc Conrad Roset (recentment premiat amb l’Òscar dels videojocs per Gris) i el programa compta amb 70 concerts i activitats, en 27 espais i 280 músics (entre noms internacionals i figures consagrades i emergents de casa nostra).

Destaquen Ignasi Terraza Trio & Pureum Jin que presentaran nou disc “The real blue live in Barcelona”, Luna Cohen, Trudy Lynnn (una veterana texana que debuta al festival), Dave Liebman & Richie Beirach Duo i d’Avisahi Cohen & Big Vicious (que també actuen per primera vegada a Terrassa i presenten nou treball).

El festival combinarà els concerts al club i propostes més populars, a les places Vella i Catalunya de Terrassa, al Parc de Vallparadís (on el dia 22 se celebra la 22a edició del Pícnic Jazz) i a poblacions veïnes ( Viladecavalls, Matadepera i Ullastrell). L’escenari del Centre Cultural no acollirà cap activitat en aquest certamen. A canvi, el certamen guanya dos nous escenaris: les biblioteques (Bd3 i BCT) i el Parc dels Catalans.

Per donar més relleu internacional al certamen s’ha programat coproduccions amb altres països europeus com Holanda i Polònia. Així, per exemple Kika Spangers & Irene Reig actuaran el 26 de març a la Nova Jazz Cava. El premi jazzterrasman serà per a Jordi Rossy, vibràfon i bateria.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que en la comissió mixta Generalitat i Ajuntament s’ha acordat un nou marc de finançament estable del Festival de Jazz. 257.000 és el pressupost del certamen, un 6% més que l’any passat.