El 40 per cent dels terrassencs practica algun esport

Gairebé un 40 per cent dels terrassencs fan alguna pràctica esportiva, la majoria dels quals en un 45 per cent, ho fan per mantenir i millorar la salut. També hi ha un 60 per cent dels enquestats que no practica cap esport, dels quals un 68 per cent diuen que és per manca de temps. Aquestes són algunes de les dades que es desprenen d’una enquesta feta el passat mes de desembre pels carrers de la ciutat pels alumnes de Secundària i de Formació Professional de l’Institut Santa Eulàlia, en una mostra de 1713 persones a partir dels 16 anys.

Pel què fa als esports practicats, gairebé un 20 per cent dels preguntats caminen, mentre que més d’un 12 per cent va al gimnàs. Un 9 per cent s’han apuntat a la pràctica del running pels carrers de Terrassa, mentre que gairebé un 9 per cent juga a futbol i una mica més d’un 8 per cent, practica la natació. El ciclisme el practiquen un 7 per cent dels enquestats.

La mostra també aborda la disponibilitat de temps lliure a la setmana. El 37,8 per cent responen que tenen poc temps, en front del 24,4 per cent que diuen tenir-ne molt. Una pràctica esportiva en el temps de lleure que el 33 per cent dels enquestats prefereix fer entre les 3 i les 9 del vespre. Pel què fa a la igualtat de gènere en la pràctica esportiva el 68,5 per cent consideren que homes i dones fan igual d’esport.

En canvi el 56 per cent consideren que si les dones practiquen menys esports que els homes és per falta de temps, en front el 14 per cent que creu que és per manca d’interès. Des del curs 2013-2014 que el professorat de l’Institut Santa Eulàlia impulsen entre els seus alumnes la realització d’una enquesta local com a forma d’aplicar diferents continguts com les matemàtiques, la llengua o el tractament de dades, i alhora que els estudiants s’impliquin més en aspectes de la seva ciutat. Aquesta és la cinquena enquesta d’acurat espectre i metodologia, que l’Institut Santa Eulàlia ha fet amb el suport del Servei d’Estudis i Observatori de Terrassa.