Jazz Pretenders

El 41è Festival de Jazz arriba aquest cap de setmana a Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls

El 41è Festival de Jazz arriba aquest cap de setmana a Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. El Festival manté durant els darrers 5 anys una col·laboració amb els Ajuntaments de Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. Un agermanament motivat per la proximitat i els vincles veïnals que conserven amb la ciutat. Matadepera estrena una nova ubicació, el Parc del Bosquet, a l’entrada del nucli urbà, amb dos concerts. Divendres 18 a les 7 del vespre, 12 to 12 Quintet oferirà un repertori inspirat en l’esperit del jazz dels anys 50 amb el carismàtic cantant Jordi Rabascall al capdavant, amb una formació molt versatil que transpira complicitat i bon humor.

Dissabte 19, a les 12 del migdia, la Fredi’s Jazz Band juga a casa. Nascuda l’any 2013 com a formació instrumental de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera, la jove big band encarna una voluntat pedagògica que fomenta la construcció d’un esperit creatiu col·lectiu, però també individual. El seu director, l’Enric Alegre, ha sabut mantenir el nivell amb l’edició del primer àlbum publicat l’any 2021. Ambdós concerts són gratuïts però cal inscripció prèvia a www.entrapolis.com. En cas de pluja, es traslladaran a la sala d’actes del Casal de Cultura.

Divendres 18 a les vuit del vespre, al Casal de Cultura de Vacarisses actuarà la Jazz Pretenders Feat. Marian Barahona presentarà el seu recent treball Big Jump (Blue Moon, 2021). Liderat pel compositor i saxofonista Jordi Blanch, la formació de la foto que acompanya aquest text, s’endinsa en els territoris de la fusió amb un resultat en què el jazz s’impregna de ritmes trepidants, groove i improvisació creativa. El quartet compta amb la participació de la cantant Marian Barahona, col·laboradora al nou àlbum. A la Plaça Major de Viladecavalls, per dissabte 19 a dos quarts d’una (12:30h), es pronostica un concert enèrgic.

Coneixedors del jazz, del rhythm&blues i del rock&roll, el guitarrista Héctor Martín i el saxofonista Pere Miró han fet equip amb el teclista Abel Boquera i el bateria Arnau Julià, membre actual del trio de Lluís Coloma. Scaramanga destil·la exotisme, potència, elegància i humor per tots els costats. El seu repertori el formen composicions originals carregades de missatge amb temes totalment ballables. La sessió matinal l’obriran a dos quarts de 12 els alumnes del Combo Jazz de l’Escola de Música Pau Casals. En cas de pluja, es traslladaran a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal.

I finalment el concert de dissabte a la plaça Vella de Terrassa tindrà veu de dona. Laia Porta Sextet oferirà un recital per interpretar temes referencials del jazz, el blues i el soul. Amb noms i cognoms com Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Etta James o Irma Thomas. Els seus acompanyants són tots músics de reconeguda trajectòria i experiència professional. En cas de pluja, el concerts es traslladarà a la Nova Jazz Cava.