El 43è Festival de Jazz reivindica la història i aposta pel futur

Torna el Festival de Jazz de Terrassa, aquest any la 43a edició, amb un cartell acolorit que aposta per una tipografia harmònica tal i com són les bandes de jazz. Així ho ha dit l’artista visual Álvaro Rodríguez, autor del cartell, que ha desvetllat l’única incògnita que quedava per descobrir del Festival de Jazz d’aquest any, farcit de grans figures nacionals i internacionals.

Una edició que combina la representació musical local, presentacions discogràfiques i els artistes del món més rellevants. I tot, en una ciutat en què durant un mes sonarà el jazz com a banda sonora amb la qual s’identifica. Entre l’1 i el 22 de març, per Terrassa passaran més de 200 músics en 65 concerts i activitats repartides per 23 escenaris.

El festival ha aconseguit l’únic concert a Europa del guitarrista nord-americà Marc Ribot, el trompetista Erik Truffaz com a concert de cloenda o Dave Specter Chicago Blues Band per a la nit de blues. El Pícnic Jazz arribarà puntualment el dia 17 i, els dies 23 i 24 de febrer, la Nova Jazz Cava celebrarà el 30è aniversari de la seva obertura.

Exposicions, conferències, jam sessions, els balls de swing, vermuts, cercaviles i el Menjazz, amb nou format, completen un programa que torna a arribar a Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses. El 21 premi Jazzterrasman el rebrà el dia 3 a la Nova jazz Cava la vocalista Laura Simó. El Festival està dedicat a la memòria del pianista Lucky Guri i el músic terrassenc Pep Figueras.