El 66% de l’INS Matadepera i el 28% del Montserrat Roig, confinats després del cribatge massiu

Una quarta part de l’alumnat de l’institut Montserrat Roig està confinada a casa després del cribatge massiu que hi va fer dijous passat personal del Consorci Sanitari. Només han sortit 11 positius assimptomàtics, tots alumnes i cap professor, amb una incidència que ronda l’1 per cent.

Els grups en quarentena són 13 dels 45 que hi ha en tot el centre, en nombre d’alumnes uns 400 de 1.400. Es preveu que tornin a les aules a principis de la setmana que ve. D’aquests tretze grups, set ja estaven a casa abans del cribatge i amb els resultats de les proves se’ls ha allargat el confinament; els altres sis són nous. La majoria, vuit grups, són de cicles formatius i cinc de secundària. No hi ha cap grup de batxillerat aïllat.

Resultats preocupants a l’INS Matadepera

A l’institut de Matadepera, amb un cribatge massiu divendres, els resultats són molt més preocupants. El PCR de 37 alumnes i cinc professos ha sortit positiu. Dels 31 grups, 19 estan confinats fins dimarts de la setmana vinent. Són 457 alumnes, dos de cada tres. Només quatre grups són de batxillerat i la resta dels quatre cursos de secundària. El centre no ofereix cicles formatius. La direcció es mostra molt sorpresa pels resultats.