El 70% dels comerços catalans manté o millora resultats, mentre que un terç té dificultats estructurals

El 34% dels comerços catalans han venut més i també han augmentat els seus beneficis durant el primer semestre del 2017 i durant la campanya de rebaixes d’aquest estiu, respecte de l’any anterior. El 35% del comerç a Catalunya manté les vendes, respecte el mateix període del 2016, mentre que el 30% dels establiments comercials veuen caure les vendes, i també els seus beneficis. Malgrat això en alguns d’aquests casos han experimentat cert increment durant aquestes darreres rebaixes. Són dades que s’extreuen de l’Enquesta sobre la Salut del Comerç que elabora cada semestre l’ESCODI.

L’informe conclou que durant els darrers tres anys el comerç català mostra una recuperació mantinguda i és que prop d’un 70% dels comerciants mantenen o milloren els seus resultats econòmics. Malgrat aquestes dades, un terç de comerciants continuen perdent vendes, unes dificultats que des de l’ESCODI es qualifiquen d’estructurals. Pel què fa al període de Rebaixes d’estiu d’aquest any els enquestats creuen que les rebaixes perden força, tot i no tenir males vendes.

A més el 59% de comerciants consideren que la liberalització del calendari de rebaixes és una mesura perjudicial.

Per altre banda, Cecot Comerç s’han mostrat favorable a les novetats que incorpora el projecte de Llei de comerç pel que fa a la liberalització dels períodes de rebaixes. La patronal també veu amb bons ulls a l’ampliació d’horaris de les 72 hores actuals a 75 hores, que preveu aquesta normativa. Aquest dimarts ha començat la fase final del seu procés de tramitació d’aquesta norma al Parlament.

Des de Cecot Comerç consideren que permetrà que els comerços puguin adaptar els seus horaris. als períodes estacionals de major interès comercial, tenint en compte els hàbits de compra dels seus clients, així com la ubicació de l’establiment.