El 70% d’homes trans i el 80% de dones trans estan a l’atur

Més de 130 persones han participat aquest dimarts al matí a Foment de Terrassa d’una Jornada sobre l’Ocupabilitat i persones trans. Una acció que s’ha pogut seguir per estreaming, per conèixer la realitat d’aquest col·lectiu en l’àmbit laboral, detectar oportunitats i millorar l’ocupació.

Es calcula que en l’actualitat hi ha un 70 per cent d’homes trans a l’atur, mentre que entre les dones aquesta xifra puja entre el 80 i el 90 per cent. Des de Foment ja s’han signat uns 75 contractes laborals, gràcies a la intermediació i col·laboració d’una trentena d’empreses. La realitat del mercat de treball i la inserció laboral de les persones trans ha encetat una jornada de treball que ha seguit en dues taules de debat amb les aportacions de tots els agents implicats.

La Xarxa de municipis LGTBI de Catalunya ha impulsat aquesta jornada que ha comptat amb el lideratge de Terrassa. Foment ha impulsat una quarentena d’accions similars per a la inserció laboral entre les que destaca la publicació de dues guies per a l’acompanyament laboral de les persones trans.

221018 Transinlab 1Gais

Gais 1Gais 2