El 9è cicle “Sons Clàssics” comença divendres i acaba el 28 de juny per acostar la música als barris

El cicle “Sons Clàssics” inicia aquest divendres la novena edició amb el primer dels deu concerts gratuïts programats entre els mesos de maig i juny. Amb aquest cicle, l’Ajuntament, a través del Servei de Cultura, vol acostar la música clàssica a tots els barris de la ciutat. El programa, segons el regidor de Cultura, Jordi Flores, s’ha consolidat plenament tant per la qualitat com per la bona rebuda que té entre la ciutadania, les entitats i el sector musical.

El cicle s’estrena al Centre Cívic Alcalde Morera amb la proposta titulada “Lírica a l’abast”, a càrrec d’Ilerda Antiqua, un conjunt format per la soprano Maria Altadill i el músic Felipe Sánchez, que interpretaran peces de Schubert, Paganini o Granados, entre altres.

Fins al 28 de juny, s’oferiran 9 concerts més en espais diferents de la ciutat, com ara el Teatre de la Parròquia de Sant Cristòfor, la Biblioteca del Districte 2 o la Casa Alegre de Sagrera.

La programació té com a principal característica l’apropament al gran públic d’un ampli ventall de subgèneres, des de la música antiga a la contemporània o de l’òpera a les bandes sonores.

Cinc activitats paral•leles acompanyen el cicle de concerts. Un taller de veu i expressió corporal aplicada a la sarsuela, un assaig obert de la Coral Nova Ègara, un taller de tècnica vocal per alliberar tensions, assajos oberts de l’orquestra de cambra Terrassa 48 i una jornada de piano lliure al carrer vinculada al prestigiós concurs internacional Maria Canals.

A més, i repetint la fórmula de l’any passat, el Cor i solistes dels Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa protagonitzaran una “Flashmob” o concert per sorpresa, en un espai públic de la ciutat el 27 de maig.