El Ballet de Catalunya estrena al Principal una versió feminista de ‘Julieta i Romeu’

Arriba al Teatre Principal l’espectacle de dansa ‘Julieta i Romeu’, una proposta moderna i vibrant del Ballet de Catalunya que empodera la protagonista fins el punt de canviar l’ordre de noms en el títol del clàssic de William Shakespeare. Terrassa acull aquest divendres l’estrena mundial de la versió més feminista que mai s’ha fet d’aquest espectacle de dansa.

Una versió coreogràfica d’Elias Garcia amb la profunditat visual que dona la sempre efectiva escenografia de Ramon Ivars. La jove ballarina Ellen Makela és Julieta, acompanyada per Paolo Calo en el paper de Romeu.

El repartiment es completa amb Ariele Gomes, Emma Pickard i David García en el paper de Tibaldo. En aquest muntatge els ballarins del Ballet de Catalunya han comptat amb l’assessorament de Julie Kent, estrella de l’American Ballet, directora del Houston Ballet i protagonista de diverses pel·lícules.

L’espectacle empodera Julieta amb una mescla de coreografies neoclàssiques i contemporànies que, fins i tot, inclou un tradicional ball de bastons català, com a símbol de la lluita de la protagonista en contra de les limitacions socials. ‘Julieta i Romeu’ es pot veure en assajos oberts abans de les funcions dins el programa Educa Dance. Aquesta és la sisena producció del Ballet de Catalunya que enceta gira amb les tres sessions de Terrassa per representar-la per tot el món.