El Ballet de Catalunya vol mostrar tot el seu potencial en l’estrena el seu primer espectacle el 19 de novembre

A les portes de la presentació de la 35ª Temporada BBVA de Dansa, el Centre Cultural presenta el Ballet de Catalunya i esdevé la seu estable de la nova companyia. L’equipament s’identifica com el teatre amb la programació més àmplia dedicada a la dansa. Per això, fa una aposta per acollir la residència d’aquesta primera companyia de dansa clàssica, reforçant també la seva projecció en el sector.

El Ballet de Catalunya vol mostrar la millor dansa feta a casa i fer-ho des d’una base tècnica i acadèmica però amb una vocació oberta a noves propostes coreogràfiques contemporànies. La companyia vol fer una important tasca de sensibilització cultural, per crear nous públics, i incorporar les danses populars catalanes per dur-les a l’escenari amb un nou vocabulari.

De les audicions fetes fins ara, s’ha seleccionat una vintena de ballarins provinents d’arreu del món. Una desena més s’estan formant. Sota la mà d’una direcció artística de primera línia, encapçalada per Elías García i Larissa Lezhnina, l’estrena del Ballet de Catalunya serà el proper 19 de novembre, que pretén ser una autèntica declaració d’intencions per a la companyia.

La companyia no disposa, de moment, d’ajudes públiques, tot i que esperen aconseguir aviat el recolzament institucional. El finançament necessari vindrà del patrocini privat i el mecenatge, així com d’aportacions de particulars. De fet, els calen 200.000€ per condicionar l’antiga fàbrica Albinyana Ribas, també seu del ballet i on tenen previst obrir una acadèmia al gener de l’any que ve.