El Ballet de Geòrgia porta a Terrassa les peces romàntiques Chopiniana i Mozartiana i una dansa tradicional

El Ballet de Geòrgia actuarà a la Factoria Cultural de Terrassa per tercera vegada. La companyia russa, portará tres peces, dues romàntiques i una dansa tradicional georgiana. Primer interpretaran  Chopiniana, considerada l’obra mestra de Fokin. després Mozartiana, coreografiada per George Balanchine. I per s’acabarà amb una inserció de la dansa georgiana Sagalobeli, que vol fugir de la dansa tradicional i incorpora trets contemporanis. L’espectacle es podrà veure en una única funció aquest dissabte, a les 20h.

Chopiniana

Es traca d’una suite ballada sobre la música de Frederic Chopin i està orquestrada per Alexander Glazunov, estrenada a París amb el nom de Les sílfides. Està considerada l’obra mestra de Fokin. L’acció es desenvolupa en dos universos diferents i oposats: el món terrenal i el sobrenatural. 

Mozartiana 

En segon lloc interpretaran aquesta peça va ser el primer ballet amb música de Txaikovski. El compositor va adaptar per orquestra quatre peces breus per a piano de Mozart. George Balanchinef va imitar la dansa estilitzada del segle XVIII però també va fer algunes insercions de commedia dell’arte usant vestits brillants i acolorits de Christian Berard.

Sagalobeli 

Per últim, Nina Ananiashvili va proposar la idea d’introduir al programa una dansa de Geòrgia i el coreògraf ha preservat el caràcter folklòric de la peça fugint de la dansa tradicional i incorporant trets contemporanis. La partitura està interpretada amb instruments populars georgians.