El Ballet de l’Òpera d’Innsbruck homenatja Federico Garcia Lorca a la Factoria Cultural

Tota la trajectòria personal i literària de Federico Garcia Lorca en una peça de dansa. Aquesta és la proposta que el Ballet de l’Òpera d’Insbruck farà aquest cap de setmana a la Factoria Cultural de Terrassa. Lorca duu 17 ballarins a l’escenari, amb música espanyola i cubana. Una veu en off recitarà poemes de l’andalús.

La companyia ha fet trenta funcions de Lorca a Àustria, on el poeta és molt admirat i reconegut. Les representacions d’aquest cap de setmana, les úniques a l’Estat espanyol, seran les darreres que faran.

Des del 2009 aquesta companyia austríaca és dirigida per Enric Gasa, natural d’Esparreguera. Actuar amb la seva companyia al costat de casa és par ell tot un luxe

El Ballet de l’Òpera d’Innsbruck farà dues funcions de Lorca: dissabte a les 8 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda.

La companyia austríaca havia d’actuar a la Factoria Cultural al 2020 però la pandèmia ho va fer ajornar. Ara ja treballa amb altres produccions com Triple Bill, Madame Bovary i Jesucristo Superestar.