El Ballet Nacional d’Espanya porta al Centre Cultural quatre sessions de l’espectacle “Invocación”

Finalment aquest cap de setmana el temple de la dansa que és el Centre Cultural acull quatre actuacions del Ballet Nacional d’Espanya, un espectacle ajornat en dues ocasions a causa de la pandèmia. Invocación, estrenat tot just fa un any al Festival de Jerez, es podrà veure divendres a les 20.00h. Dissabte en sessió doble a dos quarts de cinc i a les 10 del vespre, i diumenge a les 6 de la tarda.

L’espectacle és una proposta del nou director del Ballet Nacional, Rubén Olmo, que ofereix una visió global de la dansa que inclou estils que van des del ballet clàssic al flamenc, fins a la dansa espanyola o la contemporània. Tot en una companyia pública que porta a més de 80 professionals. L’espectacle inclou una de les coreografies més emblemàtiques del desaparegut bailaor i coreògraf Mario Maya, un referent de la dansa espanyola per la seva genialitat i sensibilitat.

Un muntatge que incorpora a nou músics de flamenc en directe. Altres coreografies són Invocación bolera o Jauleña, dues propostes que signa el mateix director de la companyia. A l’acte de presentació de l’espectacle aquest dijous al Centre Cultural, s’ha reivindicat el relaxament de les mesures anticovid que fins ara no permeten assistir al públic de fora de la comarca. En aquest sentit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha proposat la creació d’un carnet o passi de cultura, per assistir als espectacles i actes culturals de tot el territori.