El Banc de Sang busca donants de plasma que hagin superat la Covid-19

El Banc de Sang i de Teixits fa una crida a aquelles persones que hagin superat la Covid-19 perquè acudeixin a donar plasma. Les donacions de plasma són un procés molt similar a les donacions de sang: les principals diferències són que duren una mica més, aproximadament 45 minuts, i que només s’obté el plasma del donant, retornant-li la resta de cèl·lules de la sang. Com que els malalts que han superat una infecció pel coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos específics contra aquest tipus de virus, administrar-los a altres persones que estan patint la infecció els podria ajudar a superar-la. Per això, i com que aquestes defenses es troben al plasma, s’utilitzarà aquesta part de la sang en el marc de diferents estudis clínics que s’estan duent a terme actualment.

Les persones interessades en participar d’aquests estudis han de registrar-se a través d’aquest enllaç. Segons el Banc de Sang, el donant òptim per a aquesta crida és un home d’entre 18 i 65 anys amb més de 14 dies des que van desaparèixer els símptomes. En el cas de les dones, se’ls ha de fer una prova prèvia, ja que si han estat embarassades poden tenir un anticòs contraproduent en el seu plasma.

Paral·lelament, continuen sent necessàries les donacions habituals de sang: a Terrassa es pot reservar hora per anar a donar sang a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, de dilluns a divendres de 9h a 20h i en franges de 30min.