El Banc de Sang demana fer donacions abans de sortir de vacances

El Banc de Sang de Mútua Terrassa arrenca la campanya d’estiu fent una crida a la població perquè doni sang abans d’anar-se’n de vacances. El lema escollit és el mateix que l’any passat: “Viu i fes viure”.

El període estival és especialment complicat per a les reserves de sang, ja que la calor i els viatges d’estiu són factors que disminueixen el ritme de les donacions. Encara que el nombre de donants s’ha mantingut estable en la primera meitat d’any, la previsió és que aquests mesos de juliol i agost hi hagi una davallada de donacions del 30%. De fet, el descens ja es va començar a notar just passat Sant Joan. En canvi, la necessitat de sang i plasma està creixent: les reserves ara mateix només són suficients per a cinc dies vista, quan el desitjable seria tenir-ne per a entre vuit i deu dies. El Banc de Sang compta que a Catalunya pel juliol i l’agost caldria un total de 40.000 donacions, de les quals, per proporció, 1.700 pertocarien a Terrassa.

Donar sang només requereix tres requisits: trobar-se bé de salut, tenir entre 18 i 70 anys i pesar més de 50Kg. El Banc de Sang de Mútua Terrassa obre de dilluns a divendres des de les 9 h fins a les 20 h, així com els dissabtes al matí, entre les 9 h i les 14.30 h. Abans d’anar-hi, des del Banc de Sang recomanen demanar cita prèvia a través d’aquest enllaç.