El Banc de Sang fa una crida a donar abans de Setmana Santa i per Sant Jordi

El Banc de Sang enceta dues campanyes de donació de sang que ja són tradicionals per aquestes dates. Es tracta de la campanya de Setmana Santa i la de Sant Jordi, aquest any just tornant de vacances. Tothom que faci donacions fins aquest dijous dia 11 entrarà en el sorteig d’una Mona de Pasqua gràcies a la col·laboració de La Pastisseria. Els dies 15, 16 i 17 el Banc de Sang obrirà en el seu horari habitual i tancarà des del dia 18 i fins el 22 d’abril.

Els donants d’aquests primers dies de Setmana Santa rebran un ou de Pasqua de reconeixement. I per refer-se de l’habitual baixada de donacions d’aquestes festes, calculada en un 25 per cent de les reserves, el Banc de Sang impulsa la campanya de Sant Jordi. Els ciutadans que donin sang el dia 23 rebran una rosa, un llibre i un punt de llibre de feltre, gentilesa de diferents patrocinadors. L’objectiu és incentivar les donacions i recuperar les reserves de sang.

Per cobrir les necessitats dels hospitals a Catalunya fan falta entre 800 i 1.000 donacions diàries de sang. Cada donació ajuda a salvar 3 vides i de cada bossa se n’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma que tenen diferents nivells de caducitat. L’única manera d’aconseguir sang per a les transfusions és a través de la donació, i ho poden fer totes les persones sanes d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos.