El Banc de Sang reprèn el servei de recollida de donacions de llet materna

El Banc de Sang i Teixits facilita la donació de llet materna i acosta el servei a les noves donants potencials. A partir de dilluns dia 11, es reprèn la recollida de llet de mares donants que es va interrompre el passat dia 16 per l’estat d’alarma. A partir d’ara, fer-se donant serà més àgil ja que no caldrà desplaçar-se a un centre hospitalari per fer-se l’analítica i els tràmits incials. Les donants es podran fer una anàlisi sanguínia en qualsevol equip del Banc de Sang que es trobi més a prop de casa fent una campanya d’extraccions.

L’entrevista personal es podrà fer per telèfon. D’aquesta manera s’eviten desplaçaments als centres hospitalaris i s’agilitza l’atenció telefònica. Per fer-se donant de llet materna cal inscriure’s a la pàgina web donarsang.net/banc-llet-materna/ o al correu bancdellet@bst.cat. El Banc de Sang reservarà dia i hora quan la campanya es faci prop del domicili de la donant. Allà mateix es podrà signar el consentiment i rebre el kit d’extracció.

Al cap d’una setmana s’informarà dels resultats i ja es podran fer donants, fer les extraccions des de casa i guardar les donacions al congelador. Ser donant de llet materna ho poden ser totes les mares després del part quan es troben en situació d’alletament del propi fill i tenen llet suficient. També s’ha de tenir bona salut, hàbits saludables i cap exclusió per motius mèdics.