El barri de Ca n’Anglada, els polígons industrials i els preus dels lloguers, mocions del ple de setembre

Ca n’Anglada ha centrat bona part del ple de setembre. El barri ha protagonitzat directament dues propostes de resolució. La primera, presentada pel PSC i aprovada per unanimitat, per solucionar el problema d’aparcament els caps de setmana i a les nits i d’aquesta manera dinamitzar el sector de l’hostaleria. El ple ha aprovat revisar les bonificacions del pàrquing d’Egarvia de l’avinguda Barcelona, en aquests dies i en aquestes franges horàries per intentar mitigar aquesta problemàtica. També s’estudiarà estendre a altres barris o zones que es trobin en la mateixa situació aquest programa de targetes de bonificació.

L’altra moció, presentada per PSC, C’s i JxT en relació a la Taula de Ca n’Anglada 2030 i al bar del carrer Sant Crispí, ha despertat més debat. L’oposició preguntava sobre el grau del compliment dels microprojectes o accions aprovades en aquella taula ( la retirada d’antenes, controlar el mercat il•legal, dinamitzar el poliesportiu i crear una Casa d’Oficis que formi a joves d’entre 16 i 25 anys sense estudis ni treball).

Des del govern municipal s’ha explicat que estan en marxa els que corresponen a l’Ajuntament i que d’altres necessiten la col·laboració d’altres administracions. Així, per exemple, la Casa d’Oficis per exemple, ha costat 700.000 euros i ha format els primers joves. Sobre l’establiment i els problemes amb els veïns i veïnes, el govern diu que la policia hi va a requeriment de les trucades d’ells però que no es pot tancar un negoci sense motiu i sense data d’obertura.

Al final el govern municipal ha votat en contra dels 3 primers punts (els que fan referència a la Taula perquè entenen que ja s’està fent) i a favor dels darrers 4, que fan referència a solucionar el conflicte amb el bar, que són els que s’han aprovat.

El ple també ha aprovat un pla de xoc per modernitzar i dinamitzar els polígons industrials. l’Ajuntament es compromet a consignar una partida suficient del pressupost de 2021 per aconseguir-ho. La proposta és de C’s però ha estat transaccionada amb PSC i ERC-MES. A més, s’ha decidit la consolidació d’un marc de col·laboració estable per fomentar l’associacionisme i per establir una col·laboració entre aquestes entitats i l’administració.

I finalment, destaquem que la proposta de TxT i ERC-MES, en defensa de la llei de mesures urgents en matèria de contenció dels preus dels lloguers dels habitatgees, s’ha aprovat amb els vots a favor dels partits del govern i de JxT. C’s i PSC, hi han votat en contra.