El barri del Congrés Eucarístic reuneix Minyons i Castellers de Terrassa a Barcelona

Aquest diumenge Minyons i Castellers de Terrassa han actuat junts a la plaça del Congrés Eucarístic de Barcelona, acompanyats per la Colla Jove de Barcelona i amb motiu de les festes majors del barri del Congrés de Barcelona.

Els Minyons, d’una banda, han pogut rodar castells cridats a pujar un pis més en properes actuacions com la nova Atenes, que tindrà lloc a Terrassa el diumenge 13. Així doncs, els malva han començat l’actuació descarregant dos pilars simultanis de 4 que han precedit, en primera ronda, al dos de 8 amb folre. Ja en segona ronda, han descarregat el tres de nou amb folre, fent d’aquesta forma una nova plaça de nou, que ha donat pas ja en ronda final, al cinc de vuit. En ronda de pilars, han descarregat el pilar de sis. Per tancar l’actuació, han descarregat dos pilars de 5 i dos de 4 simultanis.

La propera actuació serà per partida doble: el cap de setmana del 12 i 13 d’actubre actuaran dissabte a Caldes de Montbui amb Castellers de Caldes i Xics de Granollers amb motiu de la festa major de Caldes i diumenge 13 acturan a Terrassa amb motiu de la nova Atenes amb les colles convidades dels Castellers de Sants i dels Capgrossos de Mataró al parc de Sant Jordi.

D’altra banda, els Castellers de Terrassa han realitzat una bona actuació descarregant el tercer tres de vuit de l’any. Després de dos pilars de 4 d’inici, els del carrer Pasteur han obert ronda amb el dos de set. El castell plenament dominat enguany pels blauturquesa no ha mostrat cap dificultat per descarregar-se. En segona ronda han encarat el gran objectiu de la jornada, descarregar el tercer tres de vuit de la temporada. Després d’un primer intent desmuntat que no tenia les millors mides, els Castellers han aixecat un tres de vuit que tot i realitzar-se amb canvis respecte l’últim descarregat a la diada en record d’Emili Miró, no ha ofert problemes per a la seva descarregada. Amb el castell de vuit descarregat, el primer fet fora de Terrassa enguany, els blauturquesa han arrodonit l’actuació amb un lleuger cinc de set i un pilar de cinc que convida a somiar amb un pis més.

Els Castellers de Terrassa també han actuat el dissabte amb motiu de la Diada de tardor dels Castellers de Castelldefels acompanyats de la colla local, els Castellers de Sitges, els Castellers de Badalona i els Castellers de Cerdanyola. Els blau turquesa han descarregat el tres de set, el quatre de set, el dos de sis i el pilar de cinc.