El bicibús es presenta a Terrassa com una alternativa de mobilitat a les escoles

El bicibús és una manera que els infants vagin a l’escola en bicicleta i de forma organitzada i segura. Es tracta que un grup de nens i nenes facin els desplaçaments en grup, seguint un trajecte i uns horaris predeterminats i sota la supervisió d’adults. Aquest tipus de mobilitat va néixer a Vic i ja funciona a molts municipis de Catalunya, com Granollers, Barcelona, Cardedeu i La Garriga.

Per tal de donar-ho a conèixer a Terrassa, la BCT ha acollit una xerrada destinada, sobretot, a associacions de pares i mares de centres educatius, que són qui normalment impulsen i organiten les línies de bicibús.

Bicibús 2

La cooperativa La Terrassenca, amb el suport del Bitter, és qui ha organitzat aquesta trobada amb l’objectiu de canviar els hàbits de mobilitat de la ciutat.

El bicibús té moltes similituds amb el que aquí a Terrassa es coneix com a ‘camins escolars’. És una manera de promoure una mobilitat sostenible i segura de l’escola a casa.

La Terrassenca posa a disposició de les AFA suport tècnic i logístic en cas que es vulgui impulsar una línia bicibus. A Catalunya més de 1.800 infants ja utilitzen aquesta manera de desplaçar-se en més de 80 línies i 70 escoles.