El bipartit defensa la celebració del referèndum a Terrassa però el PSC demana garanties legals

L’Ajuntament de Terrassa celebrarà aquest dijous un dels plens amb més contingut que es recorden. El debat polític està servit per la gran quantitat de propostes de resolució que hi presenten els diferents grups, un total de 12. En aquest sentit, és molt probable que un dels temes centrals sigui la celebració del referèndum i la resposta que donarà l’equip de govern a la moció del Partit Popular sobre la seva organització a la ciutat.

De moment, en la roda de premsa de presentació dels temes que es tractaran en el ple, el posicionament de l’equip de govern ha estat subscriure les paraules de l’alcalde Jordi Ballart, que fa uns dies ja va dir que ell no era ningú per impedir votar. Els portaveus municipals del PDeCat i el PSC s’han manifestat en la línia ja expressada pels seus partits i han recordat que les diferències entre totes dues formacions, a nivell local, són conegudes però acceptades i pactades.

D’altra banda, el ple de juny tindrà també un ampli debat sobre la gestió. Un dels punts més destacats serà un expedient de crèdit i un crèdit extraordinari del pressupost que sumen 3,7 milions d’euros, provinents de la liquidació de 2016 i que el govern té previst destinar a inversions per a la millora de l’espai públic i l’asfaltat de carrers, l’Anella Verda i a patrimoni i manteniment d’edificis municipals.