El Bisbat considera que el robatori a la parròquia de Sant Llorenç va ser un acte de profanació

La parròquia de Sant Llorenç, situada a la plaça de la Immaculada del barri d’Ègara, va patir ara fa 10 dies un episodi del tot desagradable. El mossèn de l’església i diversos feligresos estaven reunits al vespre en una de les sales quan, de sobte, es van alertar de dues persones que s’emportaven el Sagrari. L’armari que guarda les hòsties consagrades va ser robat per aquests dos individus de perfil jove, que es van escapar del temple sense que ningú els pogués atrapar.

L’Església considera que es tracta d’un delicte de profanació i té previst celebrar una missa de reparació amb la presència del bisbe Salvador Cristau. Des del Bisbat la notícia s’ha rebut amb certa preocupació i tothom espera que es tracti d’un fet aïllat. Malgrat que es parla de profanació, tot fa pensar que el robatori del sagrari es va produir per raons més econòmiques que religioses.

Els Mossos estan investigant els fets, i també s’ha recorregut al Consell Interreligiós de la ciutat per si té la possibilitat d’exercir un paper mediador. Tot i així, sembla un cas complicat de resoldre. De moment, i de manera provisional, el sagrari ja ha estat substituït per un altre, que ha estat cedit per la parròquia de Sant Pere.