El Bisbat d’Ègara vol convertir-se en un Institut-Escola

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Bisbat d’Ègara demana al Departament d’Educació convertir el centre escolar en un Institut-Escola, tal i com aquest curs ha fet la Generalitat en 25 centres a tot Catalunya. La comissió del Bisbat d’Ègara per a l’Institut-Escola s’ha reunit aquest dilluns per impulsar el projecte. Els pares al•leguen que aquest curs els centres adscrits al seu institut de referència, el Terrassa, han passat de 4 a 7, la qual cosa fa disminuir les possibilitats dels seus alumnes a trobar plaça.

Els altres dos centres de Secundària que els estudiants del Bisbat d’Ègara poden triar són el Nicolau Copernic, a Can Boada i Les Aimerigues, a Roc Blanc, tots dos lluny del carrer Sant Marian i del centre de la ciutat. A més, el Bisbat d’Ègara disposa d’una Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE) amb un alumnat que experimenta millores significatives en un entorn conegut.

Els Instituts-escoles són unes ampliacions dels centres infantils i de Primària, a cursos de Secundària. Aquesta continuïtat en el mateix centre permet mantenir a Secundària el projecte pedagògic iniciat a Primària. I que els alumnes no hagin de canviar de centre, fet que també rebaixa les possibilitats d’augment del fracàs escolar. El Bisbat d’Ègara té un total de 700 alumnes repartits en tres línies. Aquest curs, a Segon estrenen una aula de les anomenades “bolet”, per encabir l’excedent d’alumnes en aquesta franja d’edat.