El BiTer demana un carril de doble sentit per a bicis i patinets a l’avinguda de Béjar

Des del 14 de juliol passat el vial sud de l’avinguda Béjar ha destinat un dels dos carrils de circulació a la creació de 86 places d’aparcament exprès i 34 places d’aparcament per a motocicletes. Des del BiTer veuen bé aquestes mesures per afavorir el comerç d’aquest eix, les necessitats del veïnat i reduir l’aparcament incívic.

Tot i això posen de manifest que ara les condicions de circulació per a la bicicleta en aquest vial sud de l’avinguda han empitjorat. Diuen que no queda clar si els ciclistes han de circular per l’espai estret que queda entre els vehicles aparcats a l’àrea exprés i el carril de circulació o haurien de circular pel centre del carril restant de circulació com qualsevol altre vehicle. El BiTer considera que totes dues opcions no són amables per a les bicicletes i, a més, prohibides per a les persones usuàries de VMP (ja que el límit de l’av. és de 50 km/h).

Des del BiTer demanen que es busqui una solució per convertir l’avinguda en un eix amable per als vehicles de la nova mobilitat (bicicletes i patinets elèctrics). Afegeixen que una possible solució passaria per destinar un dels dos carrils de circulació del vial nord a un carril bici de doble sentit a tota l’avinguda. Mentrestant, proposen que es limiti la velocitat a 30 km/h, com s’ha fet a moltes altres avingudes semblants i es pinti el pictograma per recordar que les bicicletes i patinets poden circular pel centre del carril.