El BiTer fa propostes de millora al projecte d’adequació de la carretera C-1415a

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora de la seguretat viària a la C-1415a, entre Terrassa i Sentmenat, per un import de 3,3 milions d’euros. L’objectiu d’aquesta actuació és afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció mitjançant millores en les interseccions, el ferm, la senyalització, l’abalisament, el drenatge i les barreres de seguretat.

Des del BiTer han tingut accés al projecte i fan 5 propostes de millora esperant que es puguin incorporar:

1.- Incloure un carril bici al tram que va des de la rotonda de Can Petit de Terrassa fins al camí del golf cap a la Torre de Mossèn Homs. L’entitat al·lega que hi ha passa molta gent i és una de les portes d’entrada més accessibles a l’Anella Verda.

2.- Si no es pogués fer el carril bici proposat, BiTer demana que l’espai de vianants previst en el projecte del tram esmentat al punt anterior hauria de ser prou ample per tal que el trànsit de bicicletes i vianants sigui còmode i segur, possibilitant la circulació de cargo-bikes de distribució de mercaderies de la última milla i, atesa la naturalesa de les instal·lacions del complexe de Mossèn Homs, dels vehicles que permeten les funcions pròpies del projecte “EN BICI SENSE EDAT”.

3.- En el supòsit que les obres de la infraestructura no donessin cobertura a les necessitats indicades, es proposa una reducció de la velocitat a 30 km/h en tot aquest tram, perquè la calçada pugui ser compartida sense riscos per als vehicles més vulnerables.

4.- A l’alçada de la fàbrica de gasoses Sanmy, caldria habilitar un pas de vianants i ciclistes.

5.- El pas de vianants previst al costat de la rotonda de Can Petit, hauria de comptar també amb un pas de ciclistes, donat que connecta amb un tram de l’Anella Verda.