El Black Friday no beneficia al comerç local

Torna un any més el Black Friday, una cita comercial que té lloc l’últim divendres del mes de novembre i que ofereix importants descomptes en productes i serveis. Aquesta data suposa el tret de sortida per a les rebaixes i les compres de Nadal.

Tot i que la majoria dels comerços se sumen a aquesta tendència, la realitat és que el Black Friday és perjudicial per al comerç de proximitat. L’aplicació de grans descomptes als seus productes provoca que es redueixin els beneficis que obtenen els propietaris.

Des de l’associació Terrassa Centre volen convertir la ciutat en un destí comercial. Destaquen l’aportació del comerç de proximitat i el gran esforç que han de fer els propietaris durant aquestes dates, ja que alguns establiments allarguen els seus descomptes durant dies o setmanes.

Aquesta data incrementa la competència entre els comerços de proximitat i les grans cadenes comercials, que compten amb més recursos per potenciar al màxim les vendes durant el Black Friday. Aquesta situació obliga als propietaris a oferir grans descomptes durant aquest dia, encara que, en realitat, no beneficiïn al seu negoci.