El BOE publica la llei d’amnistia i comença el termini de dos mesos per aplicar-la

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la llei d’amnistia als encausats del procés. Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor de la norma, aprovada al Congrés el 30 de maig. Des d’aquest moment, l’aplicació real de l’amnistia queda en mans dels jutges amb causes lligades al procés, que disposen de dos mesos per decidir si l’apliquen o no.

Entre els encausats i condemnats pel procés hi ha diversos terrassencs. Són l’exconseller Lluís Puig, a més de l’exsecretari d’acció exterior, Aleix Villatoro. També hi ha els activistes Erik, Roger i David Ferret, a més d’un membre dels CDR de Terrassa.

El Tribunal Suprem, que porta alguns dels més alts dirigents del procés, ja va anunciar que mouria fitxa el mateix dia que es publiqués la llei d’amnistia al BOE. Ho farà la Sala Penal, que preguntarà a les parts si s’ha d’aplicar l’amnistia i aixecar les mesures cautelars.

La setmana passada, la fiscalia va apuntar que en els casos en què els jutges plantegin dubtes, els magistrats haurien d’aixecar les mesures cautelars mentre no reben resposta.