El bon funcionament del Terrassa Sonora obre la porta a ampliar-ne el projecte

Bona acollida del Terrassa Sonora, la proposta de ruta musical per Terrassa que es va presentar ara fa un mes. A través d’un itinerari de dotze punts amb inici a la Masia Freixa, Terrassa Sonora convida a descobrir la ciutat i els seus espais a través de la música, amb uns codis QR que enllacen cada ubicació amb un enregistrament sonor. A més de les visites comptabilitzades al web, el plantejament ha despertat interès més enllà de Terrassa. Els impulsors de la iniciativa es plantegen també fer-la créixer amb propostes pedagògiques.

Entre les peces musicals escollides pel Terrassa Sonora hi trobem cançons antigues que s’han enregistrat per primer cop i composicions fetes expressament per a l’ocasió. Fins i tot, peces ben conegudes que també s’han gravat de nou. És el cas de la cançó «A Terrassa hi ha una plaça», del cantautor Miquel Pujadó i que està vinculada, com és natural, a la Plaça Vella.

Altres cançons i parades del Terrassa Sonora són l’Estapera al Raval de Montserrat, un quartet de corda de Pau Marsal a la Catedral del Sant Esperit i «L’orquestra simfònica com a sintetitzador», de Joan Bagés Rubí, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. També es poden escoltar totes a través del web de Terrassa Sonora.