El CAAD afronta els abandonaments d’animals a l’estiu al límit de la seva capacitat

De manera incomprensible, encara hi ha gent que després d’haver comprat o adoptat un animal i haver compartit la seva vida amb ell, decideix abandonar-lo. Passa durant tot l’any però, sobretot, quan arriba l’estiu i les vacances. A Terrassa, moltes d’aquestes mascotes acaben al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics, que aquests dies està al límit de la seva capacitat. Ara mateix tenen 153 gossos i 90 gats. Amb tot, es mostren optimistes respecte a la conscienciació de la majoria de la ciutadania sobre la responsabilitat que comporta tenir un animal a casa.

Foto Caad   Foto Gos Engabiat2

Del total d’animals al CAAD, 9 gossos i 20 gats estan amb famílies d’acollida. I és que abans de decidir-se, és aconsellable conèixer bé les futures mascotes.

Foto Gat Passant De Tot    Foto Gat Encuriosit

En aquesta tasca és molt important la feina que fan els voluntaris, que tenen cura dels animals de manera altruista en les seves hores lliures i vetllen pel seu benestar. Ara mateix, aquest tipus de voluntariat es gestiona des de Voluntaris Terrassa pel que fa als gossos i Progat Terrassa en el cas dels gats.

Foto Gos Remullant Se

Aquest estiu, a més, els responsables del centre estan fent mans i mànigues per alleujar els animals davant les altes temperatures que estem patint.

Foto Gat Amagant Se

Davant de la idea d’agafar un gat o un gos, Juan Carlos San José (responsable del CAAD) recomana plantejar abans el tema en família perquè tothom entengui el que significarà i ser conscients del que suposarà l’adopció d’un animal.