El camp municipal Les Fonts durà el nom d’Artur Travesa

La Junta de Portaveus municipal, celebrada aquest dilluns a la tarda ha acordat, amb el suport de tots els Grups Municipals, la denominació del camp municipal de Les Fonts amb el nom de Camp Municipal Les Fonts – Artur Travesa. Així es vol reconèixer al fundador i president d’honor de la Unió Esportiva Les Fonts, mort el passat 18 de març, la seva contribució al desenvolupament i al creixement de la ciutat en diferents àmbits. El Camp Municipal de Les Fonts és un equipament de titularitat municipal gestionat per la Unió Esportiva Les Fonts i el Club de Rugbi Carboners de Terrassa. Amb la dotació d’aquest nom a l’equipament es vol donar a conèixer a les futures generacions l’empremta que Artur Travesa ha deixat al barri de Les Fonts i al conjunt de la ciutat. Travesa va ser fundador de la Unió Esportiva Les Fonts, president de l’entitat durant 54 anys i posterior president d’honor del club.

Nascut a Solsona l’any 1928, Travesa va ser una persona de referència dins el teixit associatiu i esportiu de Terrassa, especialment a través de la feina desenvolupada al llarg dels anys al barri de Les Fonts i de la seva vinculació al club de futbol del barri, la Unió Esportiva Les Fonts. Va ser el principal impulsor del club, l’any 1967, un dels artífex del seu manteniment en els darrers anys i persona clau en la construcció del nou Camp Municipal de Les Fonts. Aquest equipament de titularitat municipal va entrar en funcionament el passat mes de setembre de 2021 per convertir-se en un espai esportiu de referència per al Districte 7 i per al conjunt de la ciutat.

D’altra banda la Junta de Portaveus ha aprovat donar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Enric Cama i Colomés, membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme. Un expedient aprovat per unanimitat de tirar endavant en el mes de febrer, d’acord amb l’exposició feta pel Centre d’Estudis Històrics (CEHT) durant la participació ciutadana. Nascut a Barcelona l’any 1947, Cama és professor d’història jubilat i membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme (ACEPF), en qualitat de vocal. També és membre del consell de participació del Memorial Democràtic, membre de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa i membre del Patronat de la revista Nous Horitzons.

Finalment, el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa defensarà en el pròxim ple de divendres, el Primer Pla Local de la ciutat per a la infància i la joventut. Representants dels joves intervindran en l’apartat de Participació Ciutadana per exposar un Pla que ha sortit del mateix òrgan de participació. En la discussió de la Junta de Portaveus d’aquest dilluns, s’ha adaptat l’ordre d’intervenció perquè siguin els mateixos joves qui defensin el Pla i després intervinguin els portaveus dels diferents grups municipals. El CMIAT és un òrgan on infants i adolescents que visquin o estudiïn a Terrassa poden participar, expressar les seves idees i a proposar accions concretes per transformar la ciutat. Aquest òrgan participatiu esta integrat per infants i adolescents entre 10 i 14 anys, dels diferents centres educatius i de lleure de la ciutat. L’òrgan consultiu, obert i inclusiu, és un espai de debat, que afavoreix la implicació de la infància i de l’adolescència en la gestió quotidiana de la ciutat, enfortint així la cultura de la participació i el civisme.