El Campus de la UAB estrena una caldera de biomassa per al SAF

El Vallès Occidental fa aquesta setmana un pas més en la consolidació del projecte Boscos del Vallès, que aprofita la biomassa forestal per l’obtenció d’energia calorífica d’equipaments d’abast supramunicipal. Aquest és el cas del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona que des d’ara compta amb una caldera de biomassa que crema estella provinent de la neteja dels boscos de la comarca. Per primera vegada, unes instal·lacions esportives universitàries reben el servei d’una caldera de biomassa. Escalfarà la piscina, l’ambient i l’aigua de les dutxes. D’aquesta manera, contribueix en la prevenció d’incendis forestals, al mateix temps que obté una energia neta i de proximitat que redueix les emissions de Co2 a l’atmosfera. Aquesta caldera es suma a la que dilluns es va posar en marxa al Consorci Sanitari de Terrassa amb el mateix objectiu.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que “aquesta caldera estarà alimentada a través de producte de quilòmetre zero. I això ens permetrà dues coses: d’una banda, incentivar un mercat privat de compra-venda de fusta (tenint en compte que el 89% de la superfície forestal és privada) i generar un impacte positiu en els boscos i en la prevenció d’incendis. A més, també fomentem un nou model econòmic basat en l’economia circular”.

EL vicerector de la UAB, Carles Gispert, ha explicat que “a la UAB sempre hem tingut molt present la sostenibilitat, en som un referent a nivell europeu, i aquest projecte és un pas més en el conjunt d’accions que fa temps estem fent per gestionar millor el medi ambient”.

Andreu Benet, director del SAF, ha remarcat que “la posada en marxa d’aquesta caldera és, a més de beneficiós per la prevenció d’incendis i l’estalvi de CO2, una millora per a unes instal·lacions esportives que utilitzen 6.300 usuaris”.

La concessionària de la caldera és la UTE Boscos del Vallès, que també gestiona la caldera del Consorci Sanitari de Terrassa i el Centre Logístic de Biomassa que s’inaugurarà aquest estiu.