El Campus de la UPC a Terrassa acull un concurs universitari internacional de construcció de coets

Terrassa és la seu aquesta setmana d’un concurs universitari internacional de construcció de coets. És el primer d’aquest tipus que es fa al nostre país. L’organitza l’associació europea d’estudiants d’enginyeria aeronàutica EUROAVIA al Campus de la UPC a Terrassa, en col·laboració amb l’associació Space Programme i el patrocini de Hewlett Packard.

Hi participen 16 estudiants procedents de diverses escoles europees. Aquest dimecres han conegut les bases del concurs i just després han començat a treballar-hi. L’objectiu és fomentar l’enginy.

Agrupats en quatre equips, els participants han de construir un coet amb el material que els proporciona l’organització i el que puguin adquirir. També poden crear peces noves, que hauran de dissenyar i que podran imprimir en 3D. A més, els coets portaran com a passatger un ou, que ha d’arribar sencer al seu destí. Tenen 36 hores per fer-ho.

El llançament dels coets es farà divendres a Osca, on es donen les condicions per aquest tipus de proves. Competiran en alçada, predicció de vol i qualitat en l’aterratge. Guanyarà el coet que més s’apropi als 400 metres, amb la velocitat de descens adient i que quedi menys malmès.