El cantant Lildami, pregoner i Capgròs de la Festa Major 2022

Descoberta del Capgròs 2022

El moment més esperat de la jornada ha arribat amb el descobriment del Capgròs de l’Any, elaborat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. El ball dels capgrossos de les anteriors edicions ha estat el preludi del secret més ben guardat per Festa Major. Finalment, el cantant de trap Damià Rodríguez, conegut arreu com a Lildami ha estat l’escollit com a Capgròs de l’Any 2022.

En el seu pregó, Lildami ha reconegut sentir-se nerviós però, alhora, honrat per haver estat escollit per fer el pregó de la seva ciutat. El cantant ha centrat el seu discurs en com explicar a fora el fet de ser de Terrassa. En aquest sentit, ha reivindicat figures com Xavi Hernández, la Masia Freixa i fins i tot ha fet broma amb un altre cantant terrassenc, Miki Núñez. Lildami també ha tingut moments per ser crític, especialment quan ha reclamat que Terrassa deixi de ser de la zona 3 i passi a la zona 2 dels FGC.  També ha criticat l’increment de zona blava a la ciutat i fins i tot ha preguntat directament a l’alcalde sobre si és cert o no el que s’explica que un grup d’estudiants japonesos que té a Terrassa com a exemple de com “no s’ha de construir una ciutat”. El pregoner ha conclòs amb un clar “Terrassa no està en zona de perill. Terrassa capital del Vallès Occidental”.

Es dona així per tercera vegada, i dues de consecutives, la coincidència entre el pregoner de la Festa Major i el Capgròs de l’Any. I és que l’any passat l’historiador Domènec Ferran, Mingo, va ser l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major i poc després era també el seu Capgròs el que era descobert a plaça de mans de la Guapa. Anteriorment, l’any 2002, el periodista egarenc Xavi Coral també va assumir els dos papers.

Just després del pregó, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha donat per iniciada la Festa Major de Terrassa 2022.

Us recuperem aquí el moment de la descoberta del Capgròs 2022:

220701 Inici Festa Major 9

[Font imatge: Ajuntament de Terrassa]