El CAP de Can Roca podria entrar en funcionament a principis de 2022

Si finalment es compleixen els terminis, el Centre d’Atenció Primària de Can Roca podria estar enllestit a finals de l’any que ve i entraria en funcionament a principis del 2022. Aquests són els nous terminis amb els quals treballa la Generalitat després de la represa de les obres d’aquest i d’altres equipaments similars que van quedar aturats a causa de la pandèmia del coronavirus. El passat 8 de juny es van reiniciar els treballs per un equipament que ha de descongestionar en uns 7.000 usuaris el sobreocupat CAP Rambla.

Ara fa dos anys, les obres del CAP de Can Roca es van adjudicar per aixecar aquest edifici entre els carrers Fàtima, Ferran Casablancas i Isidre Nonell, al costat de l’Institut del barri. El projecte està valorat en 2,4 milions d’euros. Es tracta d’un espai de més de 2.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes. A la planta baixa hi haurà l’accés principal, l’administració, pediatria, odontologia i urgències. A la primera planta es completarà amb les consultes polivalents, els serveis socials, la formació i educació sanitària i la sala d’instal•lacions.

L’aturada de les obres en execució de la Generalitat ha estat general durant aquests tres mesos d’alarma sanitària. El Govern ha hagut de reajustar el Pla econòmicofinancer per a les infraestructures de Salut per l’endarreriment global de la programació. Això suposa un 40 per cent menys de l’execució inicialment prevista i un previsible increment del cost. En l’actualitat el 65 per cent de les obres ja s’ha reiniciat com en el CAP de Can Roca, però un 35 per cent dels treballs encara estant pendents de l’autorització.