El CAP Nord i AIDE se sumen a la Setmana Europea de les proves ràpides de VIH i hepatitis C

En l’actualitat, 33.600 persones viuen a Catalunya sense saber que estan infectades pel VIH i 40.000 més no saben que ho estant pel virus de d’hepatitis C. El CAP Nord, del Consorci Sanitari de Terrassa, realitza aquesta setmana proves ràpides d’aquestes malalties.

És un diagnòstic anònim, gratuït, confidencial i no cal demanar cita prèvia ni anar en dejú. En 20 minuts qualsevol persona pot sortir del centre sanitari amb el resultat de la seva analítica.

El CAP Nord és l’únic de la ciutat que s’ha adherit, per tercer any consecutiu, a la Setmana Europea de les proves ràpides del VIH i d’hepatitis però han adaptat les dates per fer coincidir la campanya amb l’1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

L’Associació AIDE té un punt permanent d’atenció a les persones drogodepents en aquest centre sanitari. Les dues entitats sumen en aquesta iniciativa.

Els experts afirmen que no hi ha població de risc sinó pràctiques de risc. Per això, aquesta iniciativa serveix per conscienciar la ciutadania.

La detecció precoç d’aquestes malalties permet accedir a un tractament que millora la qualitat de vida del pacient i, a la vegada, evita la transmissió d’aquests virus.