El Capgròs de l’Any i el pregó de Miki Núñez homenatgen els professionals que han treballat contra la Covid-19

Aquesta Festa Major confinada ha presentat un Capgròs de l’Any molt especial. La descoberta de la figura havia generat més expectatives que mai: sense llista de capdidats ni cap mena de pistes, el Casinet de l’Espardenya va anunciar que igualment veuríem una nova figura fabricada per l’artista Jordi Grau. I així ha estat: la protagonista és una treballadora dels serveis sanitaris, una manera d’homenatjar un dels gremis professionals que més han treballat i patit durant la pandèmia de la Covid-19. Sense tractar-se d’una persona amb noms i cognoms, la figura es caracteritza per l’uniforme de treball i la mascareta i per portar el coronavirus confinat en una mena de gàbia. Com que era impossible representar tots els professionals en un sol capgròs, al darrera hi duu escrit «En agraïment a l’esforç de tots els col·lectius».

Tot plegat, en una tarda de divendres amb el protocol més o menys habitual. A les sis, encesa del ciri a càrrec de l’alcalde i de Marc Galí, encara que tots dos amb mascareta. I a les vuit, lectura del pregó a càrrec d’un dels terrassencs més populars del darrer any, Miki Núñez. Des del Saló de Plens, el cantant ha defensat Terrassa com a capital del Vallès Occidental i també de Catalunya reivindicant diversos motius que el fan sentir-se orgullós de ser egarenc: personatges com el cuiner Marc Ribas i el futbolista Xavi Hernández i també elements com la Masia Freixa, el Festival de Jazz i, òbviament, l’Acadèmia d’Operación Triunfo. Núñez també ha recordat els qui han mort a causa de la cuvid dinou, ha donat les gràcies a tots els professionals que han treballat per combatre la pandèmia i ha acabat el pregó explicant com és la Terrassa on li agradaria envellir.

La tradicional arribada del Drac de Terrassa al Raval de Montserrat, però, ha estat una altra una sorpresa: aquest any la bèstia s’ha dedicat a sobrevolar la ciutat com si fos un helicòpter, amb la inscripció «Bona Festa Major confinada».