El Carnestoltes 2018 arrenca aquesta setmana amb la festa del Dijous Gras

Tot és a punt perquè aquest cap de setmana el Rei Carnestoltes arribi a Terrassa per envair la ciutat de festa durant set dies. Aquesta setmana més de 50 escoles de la ciutat ja han estat treballant les diferents formes de disfressar-se i participar del Carnaval. Una feina que en la majoria dels casos culminarà amb les rues que aquest divendres ompliran el centre de la ciutat i l’entorn de les escoles.

Aquest any la festa del Dijous Gras recupera el Parc de Sant Jordi, en una gran festa infantil que començarà a dos quarts de deu i s’allargarà fins a dos quarts d’una del migdia. Com cada any, l’esclat de la gresca serà dissabte quan el Rei dels Carnestoltes enceti, a partir de tres quarts de sis de la tarda, la rua que sortirà de l’Estació del Nord i recorrerà els principals carrers de la ciutat.

La comitiva encapçalada per la comparsa La Baixada, guanyadora de l’any passat i comparsa oficial d’aquest any, amb més de cent persones a les seves files, arribarà al Raval per prendre simbòlicament les claus de la ciutat. A partir de les 12 de la Nit hi haurà el sopar i el ball de màscares per a tots els participants al recinte firal del passeig 22 de juliol, on s’entregaran els premis de la nit i tot amenitzat amb l’actuació del grup La Loca Histèria i La Discreta DJ.

Ja diumenge a partir de les 11 del matí la Rambla d’Ègara acollirà la rua del Carnestoltes infantil que acabarà cap a dos quarts d’una a la plaça Nova. Dilluns i dimarts de cendra es vetllarà el Rei difunt a l’Atri de l’Ajuntament, en espera del ball de vídues que es farà dimarts a dos quarts de nou a El Social.

Dimecres la gran rua mortuòria posarà punt i final a set dies de festa amb un gran espectacle a càrrec de la cultura popular més terrassenca i una sardinada al Parc de Vallparadís. Durant tota la setmana, diverses entitats veïnals o Casals de la Gent Gran, també organitzen els seus balls de Carnestoltes.