Programa Online 2022 Page 0001

El Carnestoltes d’estiu manté l’essència però amb menys dies i sense els actes lligats a la Quaresma

El 45è Carnestoltes de Terrassa ja té programa oficial, del 4 al 6 de juny. Això sí, molt abreujat pel trasllat en el calendari, de febrer a juny, i la desvinculació del període de Quaresma, que n’és l’origen. L’absència més destacada és l’eliminació de l’enterrament del Carnestoltes, que es fa el Dimecres de Cendra al Parc de Vallparadís i que es substituirà per un acte molt més breu al Raval de Montserrat.

La rua del Carnestoltes es farà dissabte 4. Sortirà a tres quarts de set de la tarda de l’avinguda Josep Tarradellas i acabarà al carrer Major. Una hora més tard, al Raval, Oriol Carreras llegirà el pregó i es lliuraran les claus de la ciutat a l’alcalde Jordi Ballart. A la nit, al recinte firal, es farà el tradicional sopar de comparses amb el lliurament de premis a les millors.

Diumenge serà el dia de la rua infantil, que sortirà a les 11 del matí de la Rambla d’Ègara i acabarà al Portal Nou, amb festa posterior ala Plaça Nova.

Dilluns l’activitat es concentra a l’atri de l’Ajuntament amb la vetlla dels difunts, el ball de vídues i la crema i acomiadament del Rei Colorín i la Reina Flora.