El carril bici entre Terrassa i Sabadell per Matadepera, més a prop

La Diputació presentarà, durant la setmana de la mobilitat de setembre, el projecte de carril bici i de vianants entre Terrassa i Sabadell passant per Matadepera. Ja fa anys que el tram entre Terrassa i Matadepera està projectat, però no s’ha pogut executar per manca de finançament. L’any passat l’ens provincial ja es va comprometre a tenir-lo enllestit aquest mandat i, fins i tot, va ampliar el projecte estenent-lo fins a Sabadell. En total, 9 quilòmetres de trajecte, si bé cal descomptar les trames urbanes, que no són vies provincials sinó competència de cada ajuntament.

El carril bici ja té dos trams construïts des de anys. Un, de mig quilòmetre, a la rotonda d’accés a Matadepera on ja es va enllestir quan es va construir al 2010. L’altre, de dos quilòmetres, a la sortida de Sabadell, des de Ca n’Oriach fins al bosc de Can Déu. Un cop completat el carril bici, Sabadell estarà a mitjà hora de Terrassa en bicicleta i Matadepera a deu minuts.

La construcció d’un carril bici que uneixi les dues capitals de la comarca és una vella demanda de les entitats que promouen l’ús de la bicicleta com el Biter. De fet les seves reivindicacions van més enllà i demanen també habilitar un carril bici entre les dues ciutats per la Nacional 150, fent accessible l’Hospital, el Consell Comarcal i la central dels Mossos en bicicleta. La proposta compta amb el suport dels ajuntaments de Sabadell i Terrassa, que, des dels seus serveis tècnics, estan ultimant una proposta a la Generalitat, que és l’administració titular de la carretera.