El “càrtel” Ègara organitzava exclusius àpats al Celler de Can Roca

Uns narcotraficants de la comarca vivien a cos de rei amb cotxes de luxe i exclusius dinars al Celler de Can Roca. Es tracta d’un grup d’empresaris que s’havien fet forts en el conreu i venda internacional de marihuana. De moment encara hi ha quatre detinguts, considerats els responsables de la xarxa, d’una trentena de persones retingudes en l’operació policial del passat mes de juny.

En la macro operació es van escorcollar 12 pisos a Terrassa, i fins a una trentena més de cases i locals a Rubí, Manresa, Berga i El Vendrell. Els quatre empresaris, en veure que les seves empreses no acabaven d’arrancar, van decidir obrir d’altres vies de negoci com el cultiu de marihuana. Els Mossos els han batejat com el càrtel Ègara.

Segons el diari El País, eren quatre famílies d’empresaris sense cap antecedent ni vincle amb el narcotràfic que poc a poc van construir un imperi, cada cop més rendible, basat en el cultiu de la droga. Segons la policia movien uns 6 milions d’euros l’any. Segons les investigacions el grup criminal que amb anterioritat havien compartit d’altres negocis, actuaven en forma de càrtel i van veure que junts podien aconseguir millors preus pels productes de preparació dels conreus.

Sempre segons la investigació, el negoci anava tant bé que feien servir les seves empreses per blanquejar els diners. Part d’aquests diners també se’ls gastaven en cotxes d’alta gamma o en àpats exclusius al Celler de Can Roca. En l’operació del mes de juny, fruit d’una investigació des d’un any enrere pel blanqueig de capitals, es van intervenir 15 plantacions de marihuana amb material per valor d’1,5 milions d’euros i es van confiscar més de 500.000 euros en efectiu.