El cartell del Festival de Jazz, un homenatge nostàlgic a les cantants clàssiques

Una cantant anònima en una fotografia degradada, envellida pel pas del temps i en color sèpia. Aquesta és la imatge del cartell de la 41 edició del Festival de Jazz de Terrassa, creada per l’artista Carme Aliaga. S’ha elaborat amb la tècnica del collage, que li dóna un toc de color al cartell. Aliaga ha volgut plasmar la idea de la nostàlgia amb una cantant que homenatja les grans veus femenines dels anys 50 com Billie Holiday, Ella Fitzgerald i Nina Simone. De la imatge en destaca la boca oberta, i descoberta, de la protagonista, en contraposició a l’època de les mascaretes que ens toca viure.

El cartell és una invitació a tornar a viure la música i un missatge que el Festival de Jazz, després de dos anys, torna, pràcticament, al seu format habitual. Així ho ha concebut l’organització que, això sí, s’ha vist obligada a suspendre el seu esdeveniment més popular i multitudinari, el Pícnic Jazz.

El Festival de Jazz tindrà lloc del 9 al 27 de març. La programació, que s’està acabant de tancar, es presentarà el 23 de febrer.