El Casal Cívic de Sant Pere acollirà ‘L’utensili’, més que una biblioteca d’objectes

La comunalitat urbana Barri Futur està oferint aquest mes d’octubre una formació de mecànica bàsica de bicicletes. Cada dimecres, al Casal Cívic de Sant Pere, el mecànic Rafael Moreno ensenya als participants com mantenir la bici en bones condicions i fer-hi les reparacions més habituals. L’objectiu és doble: fomentar la bicicleta com a mitjà de transport urbà i també transmetre el coneixement per reparar objectes, en comptes de comprar-ne constantment de nous. De fet, seguint aquesta filosofia de l’economia circular, des de Barri Futur van més enllà i estan preparant un projecte de biblioteca d’objectes. Es dirà ‘L’utensili‘ i s’ubicarà també al Casal Cívic de Sant Pere.

Una altra de les funcions de ‘L’utensili’ serà recuperar bicicletes de la deixalleria, ja que moltes de les que hi arriben es poden reaprofitar després d’unes poques reparacions. La previsió de Barri Futur és presentar el projecte de ‘L’utensili’ abans d’acabar l’any.

La formació en mecànica bàsica de bicicletes finalitzarà el dijous 2 de novembre amb una cinquena i última sessió de repàs. Properament, també està previst oferir un taller de restauració de petits mobles.