El casal popular Atzur en procés judicial

El casal popular Atzur es veu novament amenaçat davant l’intent de desallotjament iniciat per SAREB en un procés judicial que ja ha encausat a tres persones i que es durà a terme el pròxim 12 de març als Jutjats de Primera instància de Terrassa.

El casal, que va ser ocupat el 6 d’octubre de 2012, ha acollit nombroses propostes a favor de l’autogestió veïnal i l’empoderament popular, i ha apostat per activitats tals com tallers, xerrades, assemblees, actuacions musicals, revetlles de Sant Joan i Caps d’any al llarg d’aquests gairebé set anys que porta en actiu. Tanmateix, també ha optat per donar cabuda a més de deu col·lectius com ara Arran, la  Comissió de Festes Populars de Terrassa i el CDR Terrassa Ponent. Cal tenir present que l’Atzur va passar per una situació similar el 2013, quan la immobiliària de Caixa Penedès, l’anomenada Terres i Projectes, va iniciar un procés judicial per desallotjar el casal. Malgrat els seus intents, aquests es van veure truncats per la pressió política, social i la mediació per part de l’Ajuntament que va suposar la paralització del procés judicial.

Actualment, els col·lectius i persones que formen part de l’Atzur reclamen una suspensió immediata del judici així com un clar posicionament i intervenció, altra vegada, per part de l’Ajuntament.  Aprofiten, també, per apel·lar i fer una crida a totes aquelles entitats amb qui han pogut simpatitzar anteriors vegades i comparteixen uns mateixos ideals i model de societat en aquesta lluita en contra l’especulació i el capitalisme.