El Castell Cartoixa, la Seu d’Ègara i la Casa Alegre obren les portes pel Dia dels Museus

Terrassa s’ha sumat aquest cap de setmana al Dia Internacional dels Museus, que es commemora el 18 de maig. Tot i que la pandèmia ha fet transformar la «Nit dels Museus», els principals espais del Museu de Terrassa s’han sumat a la celebració tant dissabte com diumenge amb unes jornades de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara i el Castell Cartoixa.

La jornada ha servit per presentar la donació de 112 obres de l’egarenca Gertrudis Galí i el seu marit, Manel Viusà, al Museu de Terrassa per part de la família. Una de les obres de l’escultora, nascuda a la ciutat el 1912 i morta el 1998 a París, on va viure 50 anys, ha estat l’escollida com a «joia del museu» en aquesta edició. Es tracta de «Les tres gràcies», una escultura de ferro fos edificada sobre una de les llambordes del Maig del 68.

A la Seu d’Ègara, la «Nit dels Museus» ha passat a l’horari de tarda amb una xerrada sobre la vida i assassinat de Tomàs Beckett, protagonista d’una de les pintures de l’església de Santa Maria.

Les activitats del Dia dels Museus, que també inclouen visites guiades i un club de lectura, continuen dimarts 18 amb la presentació del Quadern i Dossier Didàctic de la Seu d’Ègara.