El Castell de focs de Festa Major torna a ser descentralitzat des de cinc punts de la ciutat

La Festa Major de Terrassa finalitzarà aquest dimecres amb els tradicionals Castells de focs, i l’esperada cantada d’havaneres i el Rom Cremat que aquest any recupera la plaça de Lluís Companys. Els focs artificials en pandèmia de l’any passat han deixat empremta i aquest any es manté la descentralització en cinc puts de la ciutat. Així s’evita l’aglomeració, sobretot a la sortida, d’un únic castell de focs a la corba de l’Avinguda Josep Tarradellas amb Abat Marcet.

Així hi haurà cinc castells de focs que s’encendran de forma simultània a 22:30h en cinc punts del centre, al nord, a l’est, a l’oest i al sud de la ciutat. Una oferta que atrau a més gent i amplia les possibilitats de veure els focs. I tots seguint la línia inclusiva de l’actual pirotècnia, minimitzant el soroll i potenciant la llum i el color. Al centre la zona de llançament serà l’Escola Pia i els punts on es podran seguir millor serà el Parc dels Catalans, la Plaça Nova o la zona sud de la Rambla.

A la zona nord el punt de llançament serà al pati del Centre Cívic del Pla de Bon Aire i els punts de seguiment seran a la Plaça de Can Tusell o el Parc de les Nacions Unides. A l’est la pirotècnia estarà instal·lada a la piscina de Ca n’Anglada i els millors espais de visió seran el Parc de la Corneta, el Passeig 22 de juliol o els Ponts de la Riera de les Arenes.

A l’Oest el llançament es farà des de Ca n’Aurell i l’espectacle es podrà seguir des de la Muntanyeta, pròxima al mirador de Can Boada o a la Ronda de Ponent entre l’Avinguda Abad Marcet i l’Avinguda de Can Boada. També des de l’espai boscós del Camí de Can Gonteres. I al sud el punt de llançament estarà a la zona esportiva de Can Jofresa.

I la millor visió es tindrà des de l’Avinguda de Can Jofresa, la zona sud del Parc de Vallparadís o la zona pròxima a l’Escola Oficial d’Idiomes. Quan acabin els focs hi haurà la cantada d’havaneres a càrrec del grup Ultramar i amb el tradicional Rom Cremat servit per la corporació municipal que aquest any torna a la plaça de Lluís Companys.

Castell Focs