20211216 Pacohoya Acca Nou President Ciac

El català Paco Hoya assumeix la presidència de la Coordinadora d’assegurances estatal

Paco Hoya és escollit nou president de la Coordinadora Independiente de Asociaciones de Corredores y Corredurías (CIAC) d’assegurances. La reunió de la Junta Directiva de la CIAC, celebrada dimecres d’aquesta setmana a Madrid, ha escollit l’actual president de l’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances, Paco Hoya, qui rellevarà en el càrrec a Juan María Pozas de l’associació extremenya. El nou president pren el relleu en un moment on el mercat assegurador ha de donar solucions a l’increment del nombre de nous riscos que cal assegurar.

Una problemàtica que està alentint la gestió i la dinàmica del sector. La Junta Directiva de la Coordinadora va aprovar el relleu a la presidència de la CIAC que ha ocupat Juan María Pozas, president de la Asociación de Corredores y Corredurías de Seguros de Extremadura, en els darrers dos anys, per Paco Hoya, president de l’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances. “Assumeixo el càrrec amb il•lusió i amb el compromís de continuar impulsant línies de defensa del corredor d’assegurances i dels drets dels seus clients, com ara evitar les males praxis de la banca amb la llei de distribució d’assegurances.

Des de la CIAC hem treballat intensament per denunciar i condemnar actuacions del sector bancari dirigides a forçar als seus clients a les vinculacions amb assegurances per evitar comissions i crec que no podem abaixar la guàrdia i continuar monitoritzant aquestes pràctiques”, ha expressat Hoya als membres de la Junta Directiva. L’any 2020 la CIAC va haver de gestionar amb la Direcció General d’Assegurances una campanya informativa per tal d’evitar dubtes i deixar clar que els clients que sol•licitaven crèdits per fer front a la pandèmia no es trobaven obligats a contractar cap assegurança per tal de rebre ajuts per Covid establerts pel RD Llei 8/2020.

D’altra banda, Hoya pren el relleu en un context de dificultats entre les asseguradores per assumir determinats riscos que, per la seva novetat o impacte, no es tenien en compte en la priorització de les carteres de risc. L’increment dels desastres naturals, per posar un exemple, son factors de risc pels quals el mercat assegurador encara no té estructurada o consolidada una oferta de cobertura. Avui dia, a Espanya exerceixen la professió de corredor d’assegurances, professió per a l’exercici de la qual és necessària una autorització administrativa, un total de 2.000 corredors d’assegurances i unes 4.000 corredories d’assegurances.

L’Associació Catalana de Corredors d’Assegurances, (ACCA), va néixer en 1995 dins de la patronal Cecot amb l’objectiu de construir un vincle de col•laboració entre tots els professionals del sector assegurador. En l’actualitat compta amb més d’un centenar d’associats de tota Catalunya. A la fotografia Paco Hoya, el segon per l’esquerra, al costat de Juan Ramón Galván Hernández (COSASCYL) a l’esquerra del tot i Juan María Pozas (ASSOCEX) i Pablo Lariño (AGACOSE).